نشانه های خرابی رله استارت خودرو چیست ؟
آراد، معمولا رله استارت کمتر از کار می افتد، اما از آنجایی که یک قطعه الکتریکی است، آن قطعه نیز ممکن است خراب شود. در این مقاله با علائم خرابی رله استارت آشنا می شوید.
رله استارت بخش مهمی از خودرو است که برق را از باتری به استارت برای راه اندازی خودرو منتقل می کند. این قسمت ممکن است معیوب و آسیب دیده باشد. با این مقاله همراه ما باشید تا با علائم خرابی رله استارت آشنا شوید.
آشنایی با علائم خرابی رله استارت
رله استارت یکی از مهمترین قطعات خودرو است زیرا جریان را از باتری به آهنربای استارت منتقل کرده و خودرو را روشن می کند. در صورت آسیب دیدن این قطعه مشکلاتی برای خودرو به وجود می آید که در ادامه با علائم آن آشنا خواهید شد.
به طور معمول این قطعه الکتریکی خراب نمی شود، اما از آنجایی که رله استارت یک جزء الکتریکی است، امکان خرابی آن وجود دارد. برای درک اینکه رله استارت خراب است، باید علائم خرابی آن را تشخیص دهید. هر خودرو از اجزای زیادی تشکیل شده است که بسیاری از آنها گاهی نادیده گرفته می شوند.
و وقتی نوبت به تعمیر می رسد، قطعات کوچکتر و کمتر شناخته شده مانند رله استارت چندان مورد توجه قرار نمی گیرند. اما در واقع هر قطعه برای اطمینان از عملکرد صحیح خودرو مهم و حیاتی است. بنابراین رله استارت نیز جزء مهمی از سیستم جرقه زنی خودرو محسوب می شود زیرا وظیفه هدایت برق از باتری به استارت را بر عهده دارد تا در نهایت استارت را بچرخاند و موتور را روشن کند.
بنابراین با توجه به عملکرد رله استارت، خرابی آن باعث بروز مشکلاتی برای خودرو و راننده می شود. و از آنجایی که عملکرد این قطعه الکتریکی به عوامل مختلفی بستگی دارد، بروز هر نوع نقصی در آن منجر به آسیب و اشکال در سیستم جرقه یا جرقه خواهد شد. به همین دلیل دانستن علائم خرابی رله استارت بسیار مهم است.
نشانه خرابی رله استارت
موارد زیر نشانه های خرابی قطعه رله استارت است.
-
ماشین روشن نمی شود
یکی از بارزترین نشانه های خرابی رله استارت، روشن نشدن خودرو در طی فرآیند احتراق است. همانطور که می دانید کلیدهای برقی کلید احتراق دستی ندارند. با این حال، پس از چرخاندن کلید یا فشار دادن دکمه استارت، جریان تغذیه خودرو سیگنالی را به رله استارت ارسال می کند.
اگر دکمه را فشار دهید یا کلید را در کلید دستی چرخانده باشید، اما ماشین روشن نشود، ممکن است رله استارت خراب شده باشد. علت این مشکل می تواند به دلیل فرسوده شدن حلقه زنجیر باشد، بنابراین مهم نیست که چند بار کلید را بچرخانید زیرا ماشین نمی خواهد استارت بزند.
اگر مدار هنوز به طور کامل آسیب ندیده باشد، ممکن است هنگام تلاش برای چرخاندن کلید، صدایی شنیده شود. در هر صورت باید خودرو را نزد مکانیک برد تا علائم را بررسی کرده و علت دقیق مشکل را مشخص کند.
-
شروع نامنظم
شروع نامنظم یکی دیگر از نشانه های خرابی رله استارت است. مشکلی که در رله استارت خراب دیده می شود این است که گاهی اوقات به درستی کار می کند اما در برخی موارد کاملاً از کار می افتد. رله اغلب در معرض خرابی قرار می گیرد زیرا در محفظه موتور محافظت نمی کند، بنابراین گرد و غبار و گرمای زیادی آن را احاطه کرده و می تواند بر عملکرد آن تأثیر بگذارد.
اگر ماشین را روشن کردید و موتور خوب روشن شد و دوباره روشن شد و این بار اصلا روشن نشد یعنی رله استارت مشکل دارد. در صورت مشاهده این مشکل حتما در اسرع وقت خودرو را به مرکز خدمات رسانی ببرید.
-
رله استارت پس از روشن شدن موتور روشن می ماند
هنگام استارت زدن خودرو، باید کلید یا کلید را رها کنید. اگر برق قطع شود، می تواند باعث قطع شدن استارت موتور نیز شود. اگر استارت پس از استارت موتور روشن بماند، احتمالاً اتصالات اصلی در رله استارت با هم کوتاه شده است. اگر این اتفاق بیفتد، رله استارت در وضعیت خطرناکی قرار می گیرد و در صورت عدم حذف به موقع، استارت، زنجیر، چرخ دنده و چرخ فلایویل آسیب می بینند.
-
شنیدن صدای کلیک در شروع
شایع ترین علامت خرابی رله استارت، شنیدن صدای کلیک (کوبش های آرام و مداوم) در استارت است. هنگامی که باتری آمپر کم است؛ نشان می دهد که رله شروع نمی تواند انتقال را انجام دهد. رله جریان کامل یا بدون جریان را انجام می دهد. به این معنی که جریان الکتریکی به طور کامل ارسال می شود یا هیچ جریانی به استارت ارسال نمی شود.
با این حال، مواردی وجود دارد که یک رله استارت معیوب باعث می شود که هنگام چرخاندن کلید، استارت صدای کلیک تولید کند. رله استارت یک قطعه مکانیکی بسیار بادوام و قابل اعتماد است، اما در صورت آسیب دیدن می توانید به خودتان آسیب بزنید. آن را با یک مکانیک جایگزین کنید.
-
مشکلات متوالی هنگام استارت زدن خودرو
اگر رله استارت به دلیل گرمای بیش از حد یا گرد و غبار زیاد کار نکند، نمی تواند برق را به استارت بفرستد. اگر می خواهید ماشین را روشن کنید و استارت بلافاصله فعال نمی شود اما یک بار دیگر کلید استارت را می چرخانید و این بار استارت می خورد، احتمال ایراد از رله وجود دارد. در این شرایط بهتر است به مکانیک مراجعه کنید. در بیشتر موارد، مشکل شروع متناوب مربوط به سیم اتصال معیوب است.
مشکلات
وقفه در هنگام استارت زدن خودرو
علل خرابی رله استارت
در قسمت قبل به علائم خرابی قطعه رله استارت اشاره شد. در این قسمت دلایل خرابی این قطعه الکتریکی ذکر شده است.
- سیم های اتصال آلوده
- سیم کشی شل
- خوردگی باتری
- نشت روغن
- ساییدگی یا آسیب به بخش هایی از سیستم استارت خودرو
با تشکر از شما برای کمک شما تا پایان این مقاله. توصیه می شود در صورت تمایل به اطلاع از علائم خرابی پمپ بنزین خودرو روی لینک کلیک کنید.
منبع: آرگا