طرح مدیریت یکپارچه سازی داده ها و اطلاعات ملی در مجلس تصویب شد

طرح ملی مدیریت یکپارچه سازی داده ها و اطلاعات با ادغام دو طرح «سامانه جامع مدیریت داده های کشور» و «تسهیل در ارائه خدمات الکترونیکی به مردم» تهیه شد. برای جزئیات بیشتر در مورد این طرح با ما همراه باشید.
نمایندگان امروز در مجلس علنی به طرح ملی مدیریت یکپارچه سازی داده ها و اطلاعات رای مثبت دادند و این طرح به تصویب رسید. طرح «مدیریت یکپارچه داده ها و اطلاعات ملی» یکی دیگر از طرح های مجلس در فضای مجازی است، اما نمایندگان پارلمان اروپا در مورد تصویب آن نظرات متفاوتی دارند.

طرح ملی مدیریت یکپارچه سازی داده ها و اطلاعات چیست؟
همانطور که گفته شد، این طرح با تلفیق دو طرح «سامانه مدیریت جامع داده کشور» و «تسهیل در ارائه خدمات الکترونیکی به مردم» تدوین شد. هدف از اجرای طرح «مدیریت یکپارچه دادهها و اطلاعات ملی» در یادداشتی به قلم احسان کیانخواه، عضو شورای علمی مرکز تحقیقات فضای مجازی آمده است:
ایجاد بستری آیندهنگر برای جمهوری اسلامی ایران برای ارائه سیستم جامع مدیریت دادهها با رویکردهای نوین مدیریت دولتی از جمله دولت هوشمند، شهر هوشمند و اقتصاد هوشمند با مفهوم تحول دیجیتال قابل دستیابی خواهد بود، اما ساختار اجرایی کشور در چارچوب دولت الکترونیک به صورت جزیره ای و پراکنده و در عمل به صورت شعاری عمل کرده است. این قانون لزوم یکپارچهسازی کامل مدیریت دادهها را در کشور تضمین میکند تا با هماهنگی و همکاری همه تصمیمگیرندگان و نهادهای اجرایی شرایطی برای آغاز رویکرد تحول دیجیتال در کشور بهطور جدی و اصولی فراهم شود. زمینه یکپارچه.”
وی در ادامه توضیح داد که اگرچه چنین قوانینی نیاز است اما باز هم می تواند مشکلاتی را ایجاد کند.
اختلافات و توافقات در مورد طرح ملی مدیریت یکپارچه سازی داده ها و اطلاعات
امروز (16 فروزین) نماینده مجلس با 199 رای کلیات طرح “مدیریت یکپارچه داده ها و اطلاعات ملی” را تصویب کردند. اما این طرح نیز مانند بسیاری از طرح های دیگر به اتفاق آرا از سوی نمایندگان تصویب نشد و موافقان و مخالفان خود را دارد.
زهره الایان، نماینده تهران توافق وی با این طرح بر لزوم بازنگری در این طرح تاکید کرد و گفت:
لزوم برنامه ریزی برای «مدیریت یکپارچه داده ها و اطلاعات ملی» بر همه نمایندگان بدیهی است و نیازمند ایجاد همکاری دیجیتال و ارتقای اطلاعات سامانه در عصر اطلاعات و ورود به عصر دیجیتال با تشکیل کمیسیون ویژه با حضور مسئولان و مسئولان هستیم. فناوران 1.8 میلیون کسب و کار در فضای مجازی ایجاد شده است. داده های این شرکت ها باید محافظت شود، زیرا این سرمایه این شرکت ها است.
الهیان ادامه داد: ما بیش از 30 سیستم داریم که داده ها را به صورت پراکنده مدیریت می کنند. این سیستم ها باید به صورت یکسان سازماندهی و ارائه شوند». به گفته ایلایان، با توجه به اینکه سرعت توسعه در حوزه دیجیتال و در بحث داده ها و اطلاعات بسیار بالاست، این کمیسیون تخصصی می تواند به موقع در مورد سیستم سازی و یکپارچه سازی سیستم ها تصمیم گیری کند.
مخالفان طرح ملی مدیریت یکپارچه سازی داده ها و اطلاعات نیز اظهاراتی داشتند. توانگر نماینده تهران است مخالفان این طرح گفته بود:
این طرح دو وزارتخانه را موظف می کند تا ظرف یک سال هویت ملی منحصر به فرد خود را شناسایی کنند. اما یک شناسه ملی منحصر به فرد تعریف نمی کند. از طرفی چرا 2 وزارتخانه؟ چرا نام وزارتخانه ها مشخص نیست؟ از کدام وزارتخانه بپرسیم؟
به گفته توانگر، نمایندگانی که این طرح را تهیه کرده اند قول رفع مشکلات در بازنگری این طرح را داده اند و در صورت تحقق این امر، وی نیز رای موافق خواهد داد.
چهار رکن مدیریت داده و اطلاعات
رضا باقری اصل، معاون امور مجلس وزارت ارتباطات نیز در جلسه امروز حضور داشت. وی با اشاره به چهار رکن مدیریت داده ها و اطلاعات گفت: اطلاعات ملی، اطلاعات آزاد، محرمانگی و داده های تجاری و اسرار تجاری چهار رکن اصلی است که باید قانون گذاری شود.
او ادامه داد:
نظر دولت بر این است که این طرح براساس سیاستهای ابلاغی مدیریت در حوزه قانونگذاری و از سوی دیگر بر اساس بند 3 تبصره «ج» قانون، به صورت لایحه ارائه شود. ، آیین نامه ای در شورای عالی فضای مجازی تدوین شده است. مرکز تبادل اطلاعات راه اندازی شده است که با حمایت مجلس، ماهانه 300 میلیون تراکنش استعلام الکترونیکی را پردازش و با بسیاری از سامانه ها تبادل اطلاعات می کند.
به گزارش باگر اصل، بر اساس آیین نامه شورای عالی فضای مجازی، کارگروه تعاملی تشکیل شده است که مانند کمیسیون پایداری در این طرح است و اعضای آن رئیس مجلس و ستاد کل و ناجا و … هستند. تا به امروز حدود 300 سرویس خوب ایجاد کرده است.
باقری اصل گفت: رسالت دولت این است که با تشکیل کمیسیون پایداری تعامل خوبی که در کارگروه صورت گرفته کاهش یابد. ایجاد این کمیسیون و کناره گیری دولت از این موضوع امکان تبادل داده های با کیفیت بهتر را برای ما غیرممکن می کند.»
به گفته وی، گاهی دستگاه ها از به اشتراک گذاری داده ها خودداری می کنند و کارگروه تعامل ضمانت اجرایی لازم را ندارد و پیشنهاد ما این است که تمرکز بیشتری بر اجرای این توصیه ها داشته باشیم.
پروژه یکپارچه ملی داده ها و مدیریت اطلاعات ترکیبی از سیستم مدیریت یکپارچه ملی داده و تسهیل در ارائه خدمات الکترونیکی به پروژه های عمومی است. بر این اساس، پس از تصویب این طرح، کارگروه تعامل به «کمیسیون ملی داده و اطلاعات» با نام اختصاری «پایداری» تغییر خواهد کرد.
ترکیب اعضا و مدیریت کمیته پایداری باید به تایید شورای عالی فضای مجازی برسد و کمیته پایداری موظف است گزارش عملکرد دستگاه ها و نهادهای مشمول این قانون را به مجلس و شورای عالی فضای مجازی ارائه کند. هر سه ماه یکبار
مؤسسات و سازمانهای دخیل در این امر موظفند امکان دسترسی و تبادل اطلاعات و دادههای ملی را فراهم کنند. در غیر این صورت جریمه هایی به همراه خواهد داشت.
بیشتر بخوانید:
نظر شما در مورد طرح ملی مدیریت یکپارچه سازی داده ها و اطلاعات چیست؟ لطفا نظرات خود را در قسمت نظرات بنویسید.