طرح فضای سبز

اقدامات اولیه طرح فضای سبز
اولین گام برای دستیابی به یک طراحی فضای سبز ؛ اجرای طرحی اصولی، کارآمد و منطبق با اصول فنی طراحی فضای سبز است. کارشناسان متخصص دارای علم و هنر معماری و باغبانی هستند که با شناخت تولید گونه های گیاهی و انتخاب المان های مناسب تر میتوانند طرح های اصولی و در عین حال زیباتر و ماندگارتری را به جای بگذارند.
بررسی های اولیه محیط
متخصصین کاربلد در ابتدا به منظور بررسی ویژگی های محیط همچون شکل زمین، اندازهها، زوایا و توپوگرافی آن به مکان موردنظر مراجعه می نمایند. به این ترتیب، سمت تابش آفتاب، سایه ساختمان، جهت وزش باد، دیوارهای اطراف ساختمان، را بررسی می کنند. همچنین ویژگیهای بصری مانند نقطه، فرم، رنگ و بافت، زاویه دید از پنجره ملک مشخص می کنند. در ادامه نیز، نیاز به عملیات خاکبرداری، المان های مناسب محیط و چینش آنها متناسب با سبک و سیاق مشتری را تعیین کنند.
طراحی ۳ بعدی قبل از اجرا
قبل از اجرای محوطه سازی تصاویر سه بعدی از پروژه در دست اجرا رونمایی می گردد تا مشتریان عزیز با نحو اجرا و کار آشنا شوند. لذا چنانچه تمایل به تغییر و اعمال نظر خود را دارند از طریق طراحی سه بعدی فضای سبز در همان ابتدا با دیدی باز نظرات خود را بیان نمایید و با تیپ خاطر کار را به مجموعه گل و گیاه نادی بسپارند.
اجرای فضای سبز
بعد از تائید و نهایی شدن طراحی فضای سبز بر اساس اولویت بندیهای صورت گرفته اقدامات لازم صورت می پذیرد. این اقدامات شامل خاک برداری، گودبرداری، اجرای سیستم زهکشی و لوله کشی، اجرای سایر تأسیسات مانند سیم کشی، کاشت گیاهان، جاگذاری المان ها، اجرای پیاده روها و نورپردازی می باشند. در چشم انداز فضای سبز اولین چیزی که به چشم خواهد آمد درختها و گیاهان است. لذا در استفاده از گیاهان و درختها به نوع آنها و شرایط مناسب هر یک توجه می شود. اولویت استفاده از درختان و گیاهان بومی منطقه است.
فضای سبز در محیط مسکونی
بهطورکلی عبارت فضای سبز شامل مفاهیم و معانی متعددی است که در یک تعریف کلی میتوان آن را منطقهای نسبتا بزرگ دانست که با درخت، درختچه، گل، چمن یا سایر گونههای گیاهی پوشیده شده باشد. وقتی کلمه فضای سبز در کنار شهر قرار میگیرد میتوان آن را اینگونه معنای کرد که فضای سبز شهری به بخشی از فضای سبز اطلاق میشود که در مناطق شهری و مسکونی احداث شده باشد.
فضای سبز خصوصی
همانطور که از نام آن پیداست چنین فضاهایی فاقد کاربری عمومی بوده و تنها مالکین و افراد مورد تاییدشان میتوانند از آنها استفاده نمایند. سادهترین مثال برای چنین مکانهایی باغچهای است که بهطورمعمول در خانه اغلب افراد وجود داشته که به همین دلیل بخش بزرگی از فضای سبز شهری را تشکیل میدهند.
کاربرد طرح فضای سبز شامل موارد مختلفی میشود :
از گیاهان میتوان برای هدایت دید و رسیدن به منظرهای خاص استفاده کرد.
زمانی که بخواهیم گیاه خاصی را به نمایش بگذاریم از گلدان استفاده میکنیم.
در فضاهای کوچک مثل حیاط منازل جزییات گیاه بیشتر دیده میشوند و دگرگونی بیشتر احساس میشود.
مناظر طبیعی هیچگاه متقارن نیستند، ولی توازن بین دو سوی تقارن در فضای سبز باید در نظر گرفته شود، بهطور مثال درختان باید یکی در میان در طرفین قرار بگیرند. در طراحی فضای سبز باید عواملی چون ممانعت از حرکت، تقسیم فضا، ایجاد حصار و کنترل دید بهطور دقیق مورد بررسی قرار بگیرد. همچنین تغییرات محیطی نیز باید در آیندهنگری طرح لحاظ شود. رشد گیاهان نیز جز مواردی است که حتما باید به آن پرداخته شود.